Το ξυλουργείο ΑΛΕΞΙΟΥ ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΚΗ εδρεύει στην πόλη των Τρικάλων από το 1965. Από τα πρώτα ξυλουργεία στην πόλη με αρχική του έδρα την οδό Ασκληπιού (κατάστημα Εθνικής Τράπεζας), μεταστεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις το 1978 λίγα χλμ. έξω από τα Τρίκαλα, στον οικισμό της Σωτήρας.

Από το 1978 μέχρι και σήμερα το ξυλουργείο με ιδιοκτήτη και αρχιξυλουργό τον Γεώργιο Αλεξίου, αναλαμβάνει την κατά παραγγελία κατασκευή χειροποίητων ξύλινων επίπλων, ειδικών κατασκευών, κουζινών, ντουλάπας, πατώματος και κάθε ξυλουργικής εργασίας που χρειάζεται μια κατοικία,  επαγγελματικός ή άλλος χώρος.

Το 2012 αναλαμβάνει την επιχείρηση ο γιος του, Κωστής Αλεξίου, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε και ξυλουργός, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία με συνέπεια στις αρχές της επιχείρησης αλλά και με νέες ιδέες για το μέλλον της. Το ξυλουργείο εκσυγχρονίζεται και ανανεώνει τη στρατηγική του. Τα έπιπλα σχεδιάζονται  σε συνεργασία με τον πελάτη, ενώ ο σχεδιασμός και η μελέτη συνδυάζουν το old-school style με το μοντέρνο. Η πολύχρονη εμπειρία και τέχνη του πατέρα συνδυάζεται αρμονικά με τη γνώση και την κοσμοπολίτικη εμπειρία του γιου διατηρώντας και ενισχύοντας την επιτυχημένη πορεία.

Ο Κωστής Αλεξίου έχει εργαστεί στην Κοπεγχάγη (Δανία) και συγκεκριμένα σε εταιρεία μελέτης και κατασκευής στούντιο μουσικής, αναλαμβάνοντας την κατασκευή  των ξυλουργικών εργασιών – αντικείμενο ιδιαίτερα απαιτητικό για μια χώρα που επενδύει στο design και τη λειτουργικότητα του ξύλου. Το καλοκαίρι του 2016 επιστρέφει στην οικογενειακή επιχείρηση μεταφέροντας εμπειρία και γνώση τόσο στο σχεδιασμό (design), όσο και στην κατασκευή του βορειο-ευρωπαϊκού  επίπλου. Επενδύει στη γνώση παρακολουθώντας το  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με τίτλο “Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής από Ξύλο” στο τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα. Παράλληλα, ανιχνεύει ευκαιρίες για την απόκτηση θεωρητικής και πρακτικής γνώσης αιχμής όσον αφορά στις τάσεις σχεδιασμού και κατασκευής επίπλου.